Construction of a translucent new production hall

Eltroplan, Endingen am Kaiserstuhl

In order to meet the “high tech” aspirations of the firm and to create a production hall suffused with daylight, a complete glass envelope was chosen for the building, using solar control glazing alternating with solar protection louvres. This creates a pleasant working environment inside, with visual connections to the natural surroundings.

This project was discussed in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future”.

Completion 2009
Planning period 2007-2009
Developer Eltroplan GmbH, Michael Pawellek, Endingen am Kaiserstuhl
Architect/planner

C&C Architekten BDA, Stuttgart; Zindel Planungsgesellschaft, Stuttgart

Planning partners Michael Hink, Schwaigern; Dieter Bühler Ingenieurbüro GmbH, Bahlingen
Size/area approx. 1,170 m²
Uses Working

Dokumentation



Comment on

Will not be displayed on public site

Y
F
W
4
x
4
U
U

Enter the code without spaces.