Construction of new office and production space

Böwer GmbH, Neuenkirchen

The public image of the company building for Böwer GmbH, which manufactures furniture and interior furnishings, is marked by a clearly defined, cubic shape and the black outer walls. The monolithic overall impression is mitigated by the wooden shingles attached to the entrances and the full-surface, north-facing glass façade of the office spaces.

This project was put up for discussion in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future“.

Completion 2007
Planning period 2005-2007
Developer Böwer GmbH
Architect/planner

Anja Böwer (architect), Neuenkirchen; Stefan Böwer (interior designer), Neuenkirchen; Dipl.-Ing. Martin Lindenborn Büro für Tragwerksplanung und Bauphysik, Osnabrück

Size/area 1,900 m²
Building costs (gross) 600 €/m²
Uses
Working
Rural spaces

Comment on

Will not be displayed on public site

5
d
x
g
C
8
S
Y

Enter the code without spaces.