Design for the façades of a logistics centre

Beck & Co./InBev brewery, Bremen

Sought was a concept for the design of the façade of the brewery's new logistics centre. By dividing the façade into equal square fields, a muted yet lavish design was achieved, derived from the technical requirements for production of the prefabricated elements. The green colouration was chosen to echo the colour associated with the Beck brewery's brand name.

This project was presented in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future”.

Completion 2006
Planning period 2005-2006
Developer Anheuser-Busch InBev Germany Holding GmbH, Bremen
Architect/planner

Schulze Pampus Architekten BDA (façade), Bremen; Harald Schröder Architekt (building design and construction management), Bremen; STB Sabotke - Timm & Partner Beratende Ingenieure VBI, Bremen

Planning partners John Becker Ingenieure (MEP), Worpswede
Size/area 14,300 m²
Building costs (gross) 500 €/m²
Uses Working



Comment on

Will not be displayed on public site

E
K
P
k
9
2
Q
y

Enter the code without spaces.